Vissza

Robotizált intralogisztika és tárolás a Hänel Lean-Lift® segítségével

2021 / 05 / 25 - Hänel, Lean-Lift, Tárolástechnika

A Hänel szakemberei a Baumann Automation céggel együttműködve fejlesztettek ki egy innovatív megoldást a robotkezelési és tárolási folyamatokra.

A Hänel név több mint 60 éve az automatizált anyagmozgatás innovatív megoldásait képviseli. A modern gyártási folyamatok az állandóan változó üzleti környezetben trendmeghatározó technológiák alkalmazását igénylik mindenféle iparágban. Az innováció és a kreativitás egyaránt meghatározó tényező az intelligens gyártási megoldások terén.

Az elmúlt években a robotika és az automatizálási megoldások fejlesztése hatalmas lendületet vett, egyre több iparág alkalmazza a hatékony alkalmazásokat.

A Hänel szakemberei a Baumann Automation céggel együttműködve teljesen automatizálták a felszedési és lerakási folyamatokat a Hänel Lean-Lift® rendszerek számára mobil robot támogatásával.

Robot és Hänel Lean-Lift® – optimális automatizált raktár tárolás

Egy vezérlőpanellel felszerelt bemutató rendszert fejlesztettek ki kiállításokra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy doboz chipet kivegyenek a tárolóból. A robot – amely járművezető nélküli szállítási rendszerből és csuklós karból áll – a vezérlőpanelről indított választási műveletet hajtja végre. A robot teljesen egyedül távolítja el a chipeket a Hänel többfunkciós tálcáról, majd közvetlenül a felhasználóhoz viszi azt.

A Lean-Lift® és a robot összehangolt működése hatalmas lehetőségeket tár fel a különféle ipari alkalmazásokban.

Hasonló rendszereket már használnak fröccsöntő formák, szerelvények, szerszámok és adapterek automatikus kiválasztására és szállítására a gyártósorokra és vissza. Például a robot visszaviheti a gyártósoron kinyitott csomagokat a tárolási rendszerbe, és visszahelyezheti őket a készletbe.

A Hänel Lean-Lift® alkalmazható az elemek teljesen automatizált puffertárolására is a gyártási folyamat különböző lépései között.

Emberek és robotok együtt dolgoznak

A robotizált rendszer önállóan látja el a feladatokat, és önállóan mozog egyik munkahelyről vagy termelési területről a másikra.

A jövőben az emberek és a robotok csapatban fognak együtt dolgozni. A robotok integrált lézerszkennerekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy önállóan, biztonságosan és pontosan mozogjanak az emberek között.

Súlyos vagy monoton feladatokat is végezhetnek. Ennek az új Hänel-technológiának még egy további előnye is van: az emberek és a robotok közvetlenül egymás mellett is állhatnak és ugyanazon automatizált tárolórendszerből válogathatják az elemeket.

A Hänel szakemberei folyamatosan dolgoznak jövőorientált megoldásokon

A Hänel már a jövőt alakítja, bemutatva, hogy az innovatív intralogisztikai megoldások – intelligens szoftverekkel kombinálva – hogyan tudják fenntarthatóan optimalizálni a hatékonyságot, a minőséget és a költséghatékonyságot.

További hírek

2023 / 11 / 24 - Hír

Az IKEA Components sikertörténete a raktári szimulációról

Az IKEA Components sikeresen alkalmazta a raktári szimulációt a szlovákiai Malackyban létesített új logisztikai központjuk kialakítása során.

Bővebben
2023 / 08 / 21 - Fami, Műhelyberendezés

Gear Garage, a kombinálható műhelyberendezés

A FAMI Gear Garage termékcsalád az autóipar, a motorsport és az ipari szektor sajátos igényeihez szabott berendezési megoldásokat kínál.

Bővebben
2023 / 06 / 13 - Állványrendszer, Tárolástechnika

Rendszeres állványfelülvizsgálat a biztonságos munkavégzésért

A rendszeres állványfelülvizsgálattal a balesetveszélyek időben felismerhetők, elkerülhetők a személyi és anyagi károk, ezen felül költségmegtakarítást is eredményez.

Bővebben

Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi űrlap kitöltésével!

Kövessen minket a social media csatornáinkon!

This site is registered on wpml.org as a development site.