Vissza

Különbség a műanyag és a fa raklap között

2023 / 01 / 12 - Hír, Raklap

Gyártási anyag

A legtöbb műanyag raklapot nagynyomású fröccsöntési eljárással állítják elő. Az előállításukhoz általában használt műanyag nagy sűrűségű polietilén (HDPE). Nem szívja fel a nedvességet, így viszonylag könnyen tisztán és csíramentesen tartható.

A fa raklapokat ezzel szemben általában fenyőből (puhafa) és tölgyből (keményfából) készítik.

Egységár

Általánosságban elmondható, hogy a fa raklapok anyaguk és gyártási módjuk miatt gazdaságosabbak, mint a műanyagok (a műanyag fröccsöntési folyamat speciális gépeket igényel). Mivel egyszerűbb és olcsóbb őket elkészíteni.
Az ár több változótól függ, de egy új raklap 20-25 euróba kerül. A műanyag raklapok konstrukciójuktól és robusztusságuktól függően 30 eurótól 80 euróig terjednek.

Tartósság

A műanyag raklapok kevésbé hajlamosak a károsodásra, mert anyaguk vízálló és nem porózus. Nem igényelnek karbantartást, és könnyen tisztíthatók vízzel vagy tisztítószerekkel.

Biztonság

A szögek és szilánkok fa raklap esetében nem biztonságos. A deformálódott vagy részben eltört fa raklapok az állványokon való tárolás során balesetet okozhatnak.

Halmozási lehetőség

A fa és műanyag raklapok téroptimalizálási szempontból is különböznek egymástól, különösen az üres raklapok tárolása és szállítása során.

A műanyag raklapok egymásba helyezhetők, így akár 50%-kal is megtakarítható a szállítási és raktári hely.

További hírek

2023 / 11 / 24 - Hír

Az IKEA Components sikertörténete a raktári szimulációról

Az IKEA Components sikeresen alkalmazta a raktári szimulációt a szlovákiai Malackyban létesített új logisztikai központjuk kialakítása során.

Bővebben
2023 / 08 / 21 - Fami, Műhelyberendezés

Gear Garage, a kombinálható műhelyberendezés

A FAMI Gear Garage termékcsalád az autóipar, a motorsport és az ipari szektor sajátos igényeihez szabott berendezési megoldásokat kínál.

Bővebben
2023 / 06 / 13 - Állványrendszer, Tárolástechnika

Rendszeres állványfelülvizsgálat a biztonságos munkavégzésért

A rendszeres állványfelülvizsgálattal a balesetveszélyek időben felismerhetők, elkerülhetők a személyi és anyagi károk, ezen felül költségmegtakarítást is eredményez.

Bővebben

Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi űrlap kitöltésével!

Kövessen minket a social media csatornáinkon!

This site is registered on wpml.org as a development site.